Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ο νόμος 4530/30-3-2018 (άρθρο 55)*, σύμφωνα με τον οποίο θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματά τους. Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα εμφανίζεται απευθείας στο Taxisnet.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία συμπληρώνεται χρονικό διάστημα:

α. έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου,
β. έξι μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο.

Το πρόστιμο επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού ότι οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση προσκόμισης των οχημάτων τους σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου.

Σημειώνεται ότι όλα τα (κυκλοφορούντα) οχήματα προβλέπεται όπως ελέγχονται από ΚΤΕΟ σε τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια (αυτοκίνητα και μηχανές – εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα για τα οποία προβλέπεται ετήσιος έλεγχος εξ’ αρχής).

 

Πηγή: Next Deal, 1/10/2018

https://www.nextdeal.gr/epikairotita/aytokinito/103088/erhontai-ta-prostima-gia-kteo